Oudercommissie

Onze Oudercommissie

Goede kinderopvang regelen we samen met u. Kind(eren) en ouder(s) staan centraal in het dagelijks handelen van Kinderdagverblijf Kiki Nous. Om kwaliteit te kunnen (blijven) bieden, is het contact met alle ouders van het dagverblijf van groot belang. Een oudercommissie is bij uitstek geschikt om ervoor te zorgen dat de wensen over het reilen en zeilen worden opgepikt en dat deze wensen met het team worden besproken.

Als ouder heeft u misschien wel eens vragen waarmee u niet meteen naar de directie of de leidsters wil stappen. Dan kunt u altijd terecht bij de oudercommissie (OC). De OC behartigt namelijk uw belangen bij Kiki Nous. De oudercommissie wordt gevormd door ouders van kinderen die naar de opvang van Kiki Nous gaan. Zij behartigen de belangen van alle ouders van de kinderen op de opvang. De belangrijkste verantwoordelijkheid van de oudercommissie is om de kwaliteit van de opvang te bewaken en te bevorderen door gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen aan de directie van de opvang.

Sinds januari 2010 heeft Kiki Nous een oudercommissie. De oudercommissie is noodzakelijk zodat ouders ook inspraak hebben op de handelswijze van Kiki Nous. De oudercommissie bestaat uit de volgende leden:

  • Davinia : mama van Micha en Ezra (BSO) en Ava (Peuter 2)
  • Lieneke : mama van James (dreumes) en Emilia (Baby 2)
  • Chaya : mama van Dynand, Allysta en Lyoson (peuter opvang)

De oudercommissie van Kiki Nous stelt zich graag aan u voor:

Davinia
Ik ben Davinia Hulshof en ben 35 jaar, daarnaast ben ik getrouwd en moeder van drie kinderen. Onze zoontjes zijn Micha (7 jaar), Ezra (5 jaar) en onze dochter Ava (3 jaar).

Ik ben werkzaam als fysiotherapeute in een praktijk waar ik inmiddels al ruim tien jaar één van de eigenaren ben.

Bijna vier jaar geleden zijn wij bij Kiki Nous terecht gekomen omdat wij met spoed op zoek waren naar een andere opvang. En hoe fijn is het dan dat je in een warme en liefdevolle omgeving komt en er alles aan wordt gedaan om een plekje te zoeken voor je kinderen. En die liefdevolle zorg zien we nog steeds elke keer als we de kinderen daarnaartoe brengen. De kinderen brengen vier dagen door op Kiki Nous en daarom heb ik ervoor gekozen om lid te worden van de oudercommissie om zo meer betrokken te zijn met de plek waar mijn kinderen voor een deel ook opgroeien.

Chaya

Mijn naam is Chaya IJsseldijk. Ik ben de moeder van Lyoson (3), Allysta (6) en Dynand (9). Al ruim 10 jaar heb ik een eigen marketing/communicatiebureau, waarbij ik o.a. communicatietrainingen geef en oprichter ben van de Food Blog Awards.

Vier jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met Kiki Nous, toen mijn dochter naar de peuteropvang op de Keet ging. Nu gaat mijn jongste zoon met heel veel plezier naar de Keet. Kiki Nous is voor kinderen een gezellige, leuke en vertrouwde omgeving, waar ze met veel plezier naartoe gaan.

Als ouder wil je je kind onbezorgd achter kunnen laten. Of dat op de opvang is of op de peuterspeelzaal. Bij Kiki Nous weet je dat je kinderen in goede handen zijn. Om die reden wil ik als ouder in de OR betrokken zijn en een bijdrage leveren om deze kwaliteit te waarborgen voor alle ouders. Dit doe ik met heel veel plezier!

Wij zijn er voor iedere ouder van Kiki Nous. Mocht je vragen, suggesties, ideeën of iets anders hebben, dan kun je je altijd tot ons wenden.

Groetjes,
Chaya

.

Aanmelden Oudercommissie Kiki Nous

Op dit moment zijn er vacatures voor de oudercommissie Kiki Nous. Als u zitting neemt in de oudercommissie zet u zich op een gemakkelijke maar doeltreffende manier in voor het belang van de ouders en kinderen en bevordert u een goede relatie van de ouders met het personeel van Kiki Nous. U zult waarschijnlijk ook gewoon veel plezier beleven aan uw deelname. Verreweg de meeste ouders van Kiki Nous vinden hun band met het dagverblijf hechter als ze in de oudercommissie zitten.

Weinig tijd, veel effect

Oudercommissies vergaderen doorgaans zo’n drie tot zes keer per jaar. Verder zijn de verantwoordelijkheden van ieder lid veelal praktisch van aard: de ‘ogen en oren’ van alle ouders van het dagverblijf zijn en signalen bespreken met het team. Iets wat u misschien al informeel doet, en waar u via een rol in de oudercommissie nog effectiever mee verder kunt gaan.

Wilt u zich aanmelden of meer informatie over de oudercommissie krijgen dan kunt u dit opvragen bij Linda of via oudercommissie@kikinous.nl. Hier kunt u ook het reglement opvragen conform de wet kinderopvang paragraaf 3 Wet en regelgeving Kinderopvang

Bij de samenstelling van de oudercommissie wordt gestreefd naar een zo evenredig mogelijke vertegenwoordiging van de verschillende groepen op de opvang.

U kunt ons bereiken via: oudercommissie@kikinous.nl

Graag tot ziens!

De oudercommissie Kiki Nous